Διεθνείς Διακρίσεις

Μέλαθρον

Εμπορικό Κέντρο – Τσακάλωφ 5

Το εμπορικό κέντρο Μέλαθρον βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Τσακάλωφ στο Κολωνάκι. Η λειτουργία του ως εμπορικό κέντρο ξεκίνησε το ‘88, ενώ η συνολική του επιφάνεια καλύπτει 1.500 τμ.

Το 1990, κατά το 15ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Διεθνούς Συμβουλίου Εμπορικών Κέντρων (International Council of Shopping Centers) βραβεύτηκε στο Ελσίνκι για τη «σημαντικότητα της εμπνευσμένης βελτιστοποίησης της γης» και μπήκε στο βιβλίο Guinness ως το πιο μικρό και συμπυκνωμένο εμπορικό κέντρο του κόσμου. Σήμερα στεγάζει καταστήματα και γραφεία.

Athens Millennium

Εμπορικό Κέντρο – Υμηττού 108-110 Χρεμωνίδου & Ασπασίας, Παγκράτι

Στη συμβολή δύο εξαιρετικά σημαντικών εμπορικών δρόμων στο Παγκράτι, της λεωφόρου Υμηττού και της οδού Χρεμωνίδου, δημιουργήθηκε το Εμπορικό Κέντρο Athens Millennium μετά από μακροχρόνια προσπάθεια συνένωσης 7 οικοπέδων. Η κατασκευή και ανάπτυξή του έγινε από την Ακροπόλ Χαραγκιώνης και ολοκληρώθηκε το 1999. Σε συνολική επιφάνεια οικοπέδου 2.154,65 τμ. δημιουργήθηκαν 20.000 τμ. ωφέλιμης επιφάνειας στα οποία φιλοξενούνται καταστήματα, café, εστιατόριο, 5 αίθουσες κινηματογράφου, Super Market και Parking 750 θέσεων, ενώ στο εσωτερικό αίθριο του Κέντρου υπάρχει αμφιθέατρο.

Αίγλη

Εμπορικό Συγκρότημα – Κολοκοτρώνη 8, Κηφισιά

Το εμπορικό συγκρότημα Αίγλη, που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 8 στο κέντρο της Κηφισιάς, αναπτύχθηκε από τον Όμιλο Χαραγκιώνη και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000. Αποτελείται από ένα συγκρότημα τριών κτιρίων τοποθετημένων σε σχήμα «Π» εκ των οποίων το ένα είναι διατηρητέο. Ο σχεδιασμός του συγκροτήματος έγινε από την αρχιτεκτονική ομάδα της Ακροπόλ Χαραγκιώνης σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Α. Σαμαρά.

Σε συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 6.000 τμ., η Αίγλη στεγάζει επώνυμα καταστήματα, café, παιδική χαρά και parking 250 θέσεων.

Χάρη στη μελετημένη ανάπτυξη και τη σωστή διαχείριση του, το συγκρότημα διακρίθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κτηματομεσιτών (FIABCI), στην κατηγορία Retail τον Ιούνιο του 2005.