Λιανικό Εμπόριο

Το Λιανικό Εμπόριο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Ομίλου.

Πρώτος σταθμός ήταν το 1945, οπότε και ο ιδρυτής του Ομίλου, Νικηφόρος Θ. Χαραγκιώνης, άνοιξε το δικό του ζαχαροπλαστείο στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, στα πρώην γραφεία της Γερμανικής Διοίκησης. Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε με συνέταιρο την – μετέπειτα γυναίκα του – Ειρήνη Χαραγκιώνη και με τη συνδρομή της επεκτάθηκε σταδιακά από το μικρό κατάστημα των 40 τ.μ. σε συγκρότημα των 1.000 τ.μ.

Το ζαχαροπλαστείο ονομάστηκε «ΑΚΡΟΠΟΛ» και αποτέλεσε σημείο αναφοράς της πόλης του Πειραιά για πολλά χρόνια. Η φήμη του κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια της πόλης και να γίνει γνωστό και σε όλη την Αθήνα. Το 1978 στο συγκρότημα του «ΑΚΡΟΠΟΛ» άνοιξε και κατάστημα με επώνυμα για την εποχή παιδικά παιχνίδια. Ο κύκλος του «ΑΚΡΟΠΟΛ» έκλεισε το 1988, αφού ο Όμιλος είχε ήδη επικεντρωθεί σε άλλες δραστηριότητες.

Η πρωτεύουσα δραστηριότητά του Ομίλου – η ανάπτυξη και διαχείριση εμπορικών κέντρων και ακινήτων – αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την εκ νέου ανάπτυξη του λιανικού εμπορίου.

Η μεγάλη αναγέννηση του Οίκου Gucci, που ξεκίνησε από το 1995, οδήγησε στην στρατηγική απόφαση ανοίγματος ενός ακόμα καταστήματος του Οίκου στην Κηφισιά. Το δεύτερο κατάστημα άνοιξε το 2001 στο Εμπορικό Κέντρο «Αίγλη» (Κολοκοτρώνη 8). Τέλος, το θρυλικό πλέον κατάστημα του Κολωνακίου μεταφέρθηκε τον Απρίλιο του 2003 από το νούμερο 5 της οδού Τσακάλωφ στο νούμερο 27, σε μεγαλύτερο νεοκλασικό τριώροφο κτίριο, για να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση για πολυτελή είδη.

Το 2010 ο Όμιλος Χαραγκιώνη υπέγραψε συμφωνία joint venture με τον Ιταλικό Οίκο, εξελίσσοντας έτσι το status της εξαιρετικά επιτυχημένης συνεργασίας.

Σήμερα συνεχίζει τη λειτουργίας η boutique στην οδό Πανεπιστημίου στο Σύνταγμα.

Η εταιρεία IMAGINARIUM SA είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες λιανικής πώλησης παιχνιδιών παγκοσμίως. Η ιδέα του Imaginarium γεννήθηκε το 1992 στην Σαραγόσα και από τότε εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα. Μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται σε 33 χώρες σε Ευρώπη, Ν. Αμερική, Αφρική, και Ασία και στα μελλοντικά της πλάνα συγκαταλέγονται αρκετές χώρες ακόμα.


Στην έξοδο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου – Ίδρυμα Θεοδώρου & Γιάννας Χαραγκιώνη λειτουργεί το κατάστημα με αναμνηστικά είδη σχετικά  με το αυτοκίνητο για μικρούς και μεγάλους.
Διεύθυνση: Ιουλιανού 33-35 & Γ’ Σεπτεμβρίου 74-78
Τηλέφωνο: 2108816187
www.hellenicmotormuseum.gr