Η εταιρία Ακροπόλ Χαραγκιώνης ειδικεύεται στην επένδυση, την ανάπτυξη και την διοίκηση εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο και τη διαχείριση χώρων στάθμευσης, καλύπτοντας έτσι πλήρως το αντικείμενο της ανάπτυξης εμπορικών κέντρων. Η Ακροπόλ Χαραγκιώνης είναι η μεγαλύτερη εταιρία του Ομίλου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1932, και ανήκει αποκλειστικά στην οικογένεια Χαραγκιώνη.

Το στίγμα των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της Ακροπόλ Χαραγκιώνης είναι εμφανές σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης και της Ρόδου, όπου έχουν αναπτυχθεί ή είναι υπό ανάπτυξη 63 επαγγελματικά ακίνητα και εμπορικά κέντρα.

Η Ακροπόλ Χαραγκιώνης, πέρα από τη βασική δραστηριότητα στην ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων, δραστηριοποιείται και στο λιανικό εμπόριο, ως αποκλειστικός franchisee στην Ελλάδα διεθνών οίκων (Gucci, Imaginarium, Ferrari Stores), καθώς και στην ανάπτυξη και διαχείριση χώρων στάθμευσης.

Για τη διατήρηση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, καθώς και για την υψηλότερη αποδοτικότητα είναι οριζόντια οργανωμένη με τα εξής τμήματα: Αρχιτεκτονικό Τμήμα (Βραβευμένο διεθνώς το 1990, 2000 και 2005), Τμήμα Διοίκησης έργων, Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ακινήτων και Τμήμα Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας (Property and Asset Management).