Ο ‘Ομιλος Χαραγκιώνη εμπλέκεται επιχειρηματικά στις αναπτύξεις ή προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ιδιοκτησιακούς φορείς που διαθέτουν τα οικονομικά μέσα και επιθυμούν να αξιοποιήσουν την εμπειρία του για τη βέλτιστη ανάπτυξη των ακινήτων τους. Πέραν από ιδιώτες, έχει συμβουλέψει αρκετούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και σε κάποιες περιπτώσεις έχει ανάλαβει την αναπτύξη των συγκεκριμένων ακινήτων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν:

Ενδεικτικά τη δεκατία του 1970:
– Πολυκατάστημα «Αφοι Λαμπρόπουλοι», νυν Notos Galleries, στο κέντρο του Πειραιά.
– Κάρολος ΦΙΞ Α.Ε. – Συμβούλευση για ανάπτυξη συγκροτήματος εμπορικού κέντρο με City Terminal της Ολυμπιακής και κτιρίου γραφείων στο εργοστάσιο της Λεωφόρου Συγγρού.

Ενδεικτικά τη δεκαετία του 1980:
– ΑΣΠΙΩΤΗ-ΕΛΚΑ – Συμβούλευση για ανάπτυξη εμπορικού κέντρου στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, νυν METRO MALL.
– AUSTRIA TABAC S.A. – Συμβούλευση για ανάπτυξη εμπορικού κέντρου με supermarket και πολυκινηματογράφους στο κεντρικό τους ακίνητο στην οδό Τσιμισκή (σημερινό εμπορικό κέντρο «ΠΛΑΤΕΙΑ»).
– Ταμείο Ασφαλίσεων προσωπικού Τραπέζης της Ελλάδας και της Εθνικής: συμβούλευση για ανάπτυξη σε πολυκατάστημα του κινηματογράφου και ξενοδοχείου στις οδούς Δικαιοσύνης, Δαιδάλου και Βυζαντίου, στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης. Το κτίριο τελικά ανέπτυξε ο ‘Ομιλος Χαραγκιώνη το 2008 μετά από σχετικό διαγωνισμοκαι και το εκμίσθωσε ολόκληρο στον ‘Ομιλο INDITEX (Zara, κλπ).

Ενδεικτικά τη δεκαετία του 1990:
– Δήμος Ρόδου – Εμπορική Τράπεζα – Μηχανική – Playboy International: συμβούλευση για μετατροπή του διατηρητέου κτιρίου-τοποσήμου “Grande Albergo delle Rose” σε μεγάλο καζίνο με ξενοδοχείο πολυτελείας.
– Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωσταντινουπόλεως: συμβούλευση για ανάπτυξη εμπορικού κέντρου σε ακίνητο 250 στρεμμάτων στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται σήμερα το Mediterranean Cosmos. To εμπορικό κέντρο αναπτύχθηκε από τη Lamda Development την πρώτη δεκαετία του 2000 ύστερα από διαγωνισμό. Η Lamda Development παραχώρησε ποσοστό 39,9% στη Sierra-Charagionis στην εταιρία ανάπτυξης, ώστε να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της για τη δημιουργία του πρώτου μεγάλου εμπορικού κέντρου στη Ελλάδα.
– Ματάλλειο ‘Ιδρυμα: συμβούλευση για την ανάπτυξη αστικού εμπορικού κέντρο σε ακίνητο στις οδούς Πατησίων, Κορδιγκτώνος και Χάμιλτον.

Ενδεικτικά τη δεκατία 2000-2010:
– Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός: συμβούλευση για την κατεδάφιση παλαιού σκελετού μπετόν και δημιουργία κτιρίου γραφείων, εμπορίου και parking, στο ακίνητο Ηροδότου, Καψάλη και Νεοφύτου Δούκα. Το ακίνητο αναπτύχθηκε από το Ομιλο Χαραγκιώνη μετά από διαγωνισμό.
– Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Χρηματιστηρίου Αθηνών: συμβούλευση για ανάπτυξη του ακινήτου στη Λεωφόρο Κηφισιάς και Φθιώτιδος στους Αμπελόκηπους.
– Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.: συμβούλευση για αναπτυξη του IBC και των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Γαλατσίου για τη δυνατότητα ανάπτυξής τους σε εμπορικά κέντρα.

Ενδεικτικά από το 2011 εώς σήμερα:
– ΞΑΒΙΕ & ΒΙΚΤΩΡ : συμβούλευση για την ανάπτυξη του Μεγάρου Σπυράκη, κτίριο τοπόσημο του Πειραιά, και τη μετατροπή του σε πολυόροφο εμπορικό κατάστημα. Σήμερα στεγάζει το μεγαλύτερο Η&Μ στην Ελλάδα. Την ανάπτυξη και εκμετάλλευση έχει αναλάβει ο Ομιλος Χαραγκιώνη.