Ανάπτυξη Υπερτοπικών Εμπορικών Κέντρων

O συνδυασμός του εμπορίου με την αναψυχή, αποτελεί τη βασική τάση στην παγκόσμια αγορά λιανικού εμπορίου, με τον αριθμό των εμπορικών κέντρων να αυξάνεται διαρκώς.
Ο Όμιλος Χαραγκιώνη μπήκε δυναμικά στο χώρο των μεγάλων Εμπορικών και Ψυχαγωγικών Κέντρων από το 2000, μέσω της κοινοπραξίας Sierra Charagionis.
Η κοινοπραξία Sierra Charagionis δημιουργήθηκε από τη συμμαχία της πολυεθνικής εταιρίας Sonae Sierra και της ελληνικής εταιρίας Ακροπόλ Χαραγκιώνης και εξειδικεύεται στην επένδυση, ανάπτυξη και διαχείριση εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, με στόχο τη δημιουργία επιλεγμένων προορισμών για τους πελάτες της.

Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Kέντρο Aegean Park

Σε μια συνολική έκταση 45.000 τμ της περιοχής του Ν. Φαλήρου, πίσω από το στάδιο Καραϊσκάκη που αγοράστηκε το 1999 από την κοινοπραξία Sierra Charagionis, πρόκειται να αναπτυχθεί το πρότυπο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Aegean Park.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόταση υλοποίησης, μετά την ολοκλήρωση του έργου που θα περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα και χώρους ψυχαγωγίας, μία έκταση 20.000 τμ. θα προσφερθεί για ελεύθερη χρήση στο κοινό. Η έκταση αυτή θα περιλαμβάνει πάρκο, ακάλυπτους χώρους, πεζόδρομους, φωτισμό κλπ., θα συντηρείται και θα φυλάσσεται με ευθύνη των ιδιοκτητών του έργου, και θα διαθέτει ακόμη Parking, ειδικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και εσωτερικούς, κλιματιζόμενους, κοινόχρηστους χώρους.

Η συγκεκριμένη επένδυση, θα φτάσει τα 300 εκ. ευρώ και θα αποτελεί τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση με εισροή ξένου κεφαλαίου που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Προς το παρόν το έργο βρίσκεται στη φάση αδειοδότησης και εγκρίσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΠΕΡΙΟΧΗ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ / LOCATION:ΚΑΡΑΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΑΙΝΙΤΟΥ, ΜΟΥΡΑΤΗ & ΣΟΥΛΤΑΝΗ Ο.Τ. 56,57 & 59, ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ / OPENING DATE:UNDER CONSTRUCTION
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ / TOTAL AREA:max 136.000 τμ
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ:45.350 τμ
ΧΡΗΣΕΙΣ / PROFILE OF THE CENTER:ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
DEVELOPER:Όμιλος Χαραγκιώνη – SONAE SIERRA
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ / ARCHITECTS:Ομάδα Αρχιτεκτόνων Ομίλου Χαραγκιώνη & SONAE SIERRA
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΧΩΡΟΙ / AVAILABLE UNITS:ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ 210 7279900

Εμπορικό και Ψυχαγωγικό κέντρο Mediterranean Cosmos

Το Mediterranean Cosmos είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ψυχαγωγικό κέντρο ποικίλων χρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, κάνοντας τη βόλτα τους στους εμπορικούς δρόμους, ειδικά σχεδιασμένους για πεζούς.
Στους χώρους του φιλοξενεί 200 εμπορικά καταστήματα, 37 εστιατόρια και cafe, supermarket, πολυκινηματογράφους, bowling, παιδότοπους, ορθόδοξη εκκλησία και παραδοσιακό ελληνικό χωριό

Τα βασικά στοιχεία του Mediterranean Cosmos είναι τα εξής:

ΠΕΡΙΟΧΗ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ / LOCATION:11ο χλμ Ε.Ο Θεσσαλονίκης Μουδανιών, 57100 Πυλαία Θεσσαλονίκη
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ / OPENING DATE:20 Οκτωβρίου 2005
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ / TOTAL AREA:46.000τμ
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ:55 στρέμματα
ΘΕΣΕΙΣ PARKING / PARKING SPACES:3.300 θέσεις σε υπαίθριο parking
ΧΡΗΣΕΙΣ / PROFILE OF THE CENTER:ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
DEVELOPER:Lamda Developments, Sonae Sierra, Ακροπόλ Χαραγκιώνης
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ / ARCHITECTS:Ομάδα Αρχιτεκτόνων Ομίλου Χαραγκιώνη – Sonae Sierra
ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΙΣΘΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ / MAJOR TENANTSH&M, Village cinemas, Inditex, Μασούτης, Public κ.α.

Συνολική επένδυση 104 εκατομμυρίων ευρώ

Το Δεκέμβριο του 2010 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 39,9% του Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου Mediterranean Cosmos στην εταιρεία Lamda Development S.A., από τις εταιρείες Acropole Charagionis και Sonae Sierra.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.medcosmos.gr

Stardome

Οι εταιρίες Ακροπόλ Χαραγκιώνης και Sonae Sierra ανέλαβαν τον Ιούλιο του 2006, με ποσοστά συμμετοχής 50%–50% και κατόπιν διαγωνισμού, την 40ετή παραχώρησή του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου από την εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα.

Το έργο αφορούσε στη μετατροπή του κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου του Γαλατσίου σε Κέντρο Αθλητικών, Ψυχαγωγικών και Εμπορικών χρήσεων.

Το σημαντικό αυτό έργο θα έχει συνολική ενοικιάσιμη επιφάνεια (GLA) 36.000τμ. και θα στέγαζε καταστήματα λιανικής, καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, εστιατόρια – café, χώρους αναψυχής και διασκέδασης καθώς και ένα μεγάλο υπέργειο και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Μετά από 8 χρόνια μελετών και λοιπών διαδικασιών για την ανάπτυξη του Stardome, το έργο αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων της πολιτείας.